Nieuws

Holla wint zaak voor Dutch Grand Prix

Gepubliceerd op 22 aug. 2024

I Stock 1253552520

Er is een conflict ontstaan tussen onze cliënt, de Dutch Grand Prix (DGP) en een wederverkoper van toegangstickets op de internationale markt voor de Formule 1-race in Zandvoort. Het conflict draait om de nakoming van de tussen partijen gemaakte afspraken. Vandaag oordeelde de voorzieningenrechter in het voordeel van DGP.

DGP en de wederverkoper hadden een afspraak gemaakt dat de wederverkoper voor een vast gesteld bedrag 35.000 kaarten op de internationale markt mocht verkopen voor zowel de komende Dutch GP als die van 2025. Het lukt de wederverkoper echter niet om voldoende tickets te verkopen. Volgens DGP is vervolgens een deel van het afgesproken bedrag voor dit jaar nog steeds niet betaald. Om deze betaling af te dwingen stapte de organisatie naar de rechtbank.

Tekortkomingen niet aannemelijk

De wederverkoper had zich op het standpunt gesteld dat zij het bedrag niet hoeft te betalen, omdat zij de overeenkomst rechtsgeldig zou hebben ontbonden vanwege vermeende tekortkomingen in de nakoming van de overeenkomst door DGP. De voorzieningenrechter volgt dit standpunt echter niet. De rechter bespreekt in het vonnis de diverse gestelde tekortkomingen, maar oordeelt dat geen van deze tekortkomingen aannemelijk is gemaakt. Verder oordeelt de voorzieningenrechter dat op grond van de overeenkomst het risico voor het niet-verkopen van de tickets voor de Dutch GP bij de wederverkoper ligt. Daarnaast is te laat aan DGP kenbaar gemaakt dat zij eventueel tekortgeschoten waren in de nakoming van haar verplichtingen.

DGP wordt in het gelijk gesteld

In het vonnis heeft de voorzieningenrechter de wederverkoper veroordeeld om aan DGP een bedrag van € 3.000.000, te vermeerderen met rente en kosten te betalen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Geen juridische updates missen? Maak dan een selectie uit de diverse expertises van Holla legal & tax.

Aanmelden nieuwsbrief